Kerkenpad 2019

De Raad van Kerken organiseerde op woensdag 22 mei 2019 weer het Kerkenpad, waarbij verschillende kerken hun deuren open stelden voor schoolkinderen van de Krimpense scholen om er eens een kijkje te komen nemen.

Lees meer

Houd me vast - huwelijkscursus

Relaties staan onder druk in onze maatschappij. Ook binnen de kerken is dit herkenbaar. Vandaar dat we jullie willen attenderen op de ‘Houd me vast’ cursus die, bij voldoende deelnemers, speciaal in Krimpen aan den IJssel georganiseerd kan worden. Het samen volgen van een versterkende huwelijkscursus is een cadeau voor het hele gezin.

Lees meer

Alpha 2019

Kent u mensen die niet naar de kerk gaan, maar wel geïnteresseerd zijn in het Christelijk geloof of meer willen weten over de zin van het leven?  Geef aan hen dan de volgende informatie door.

Alweer een aantal jaren is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Alpha-cursus.

Wat is de Alpha-cursus?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Alle vragen mogen gesteld worden, er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Met elkaar denk je samen na over 15 inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen en het is helemaal gratis.

Hoe werkt het?

Elke Alpha avond begint met een lekkere maaltijd. Het moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen.

Na de maaltijd luister je naar een kort inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa 10 Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Kom en ervaar hoe inspirerend de Alpha cursus is. Je bent niet de enige Alpha deelnemer. Wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha. Of je nou een kerkelijke achtergrond hebt of niet, je kunt er altijd veel van leren. Lees voor meer verhalen en ervaringen van deelnemers meer op de site van Alpha Nederland. www.alpha-cursus.nl

Voor een inspirerend filmpje klik: Alpha 2019 en deel het ook met anderen in je omgeving!

Welkom voor een uitdagende ervaring op de volgende avonden in 2019:

14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 18 februari, 4 maart, 9 maart ochtend en middag, 18 maart, 25 maart en 1 april

De avonden worden gehouden in de Rank, Albert Schweitzerlaan 8, van 18.30 uur tot 21.30 uur.

Voor informatie: Edwin Herwijnen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.